گل محمدی : اسانس گل سرخ برای بسیاری از مشکلات زنانه مفید است این اسانس مقوی عضلات رحم بخصوص در کسانی است که رحم های آنها افتادگی دارد؛ بویژه اگر همراه با بعضی تمرین های یوگا باشد این مشکل بهتر برطرف می شود. همچنین در مورد زنانی که آمادگی سقط کردن به دلیل ضعف رحم در آنها ایجاد می شود. همچنین در مورد تسکین مشکلات قاعدگی،افسردگی و تنش های عصبی دارای آثار ارزشمندی است.اسانس روز می تواند مانند ویتامین های گروه B به عنوان پرکورسور هورمون ها در بدن قرار گیرد و به نظر می رسد تولید منی را نیز افزایش دهد.یکی از علل تأثیر اسانس روز به عنوان ضدافسردگی و ازدیاد فعالیت های جنسی، افزایش فعالیت های مغزی است.یکی دیگر از استفاده های مهم اسانس روز در فرآورده های آرایشی و بهداشتی مربوط به بهداشت و سلامت پوست می باشد...

اسانس روز برای همه نوع پوست، بخصوص پوست های حساس و خشک و پوست افراد مسن بسیار مناسب است.اسانس روز می تواند مقاومت جدار مویرگ های زیر پوست را که به صورت خطوطی قرمزرنگ دیده می شوند، افزایش دهد و این مشکل را تا حد زیادی درمان کند. البته در این موارد گاه لازم است ماه ها اسانس مورد استفاده قرار گیرد.
طریقه و میزان مصرف
با توجه به اینکه میزان اسانس گلاب ها متغیر و اصولاً مقدار اسانس موجود در آنها بسیار کم می باشد، عدد معینی از نظر حجم و یا وزنی برای مصرف خوراکی و دارویی آن ارائه نشده است.
گلبرگ: مقدار ۱ تا ۲ گرم گلبرگ را می توان در یک استکان آب ریخته و تا روزی سه نوبت (۳ تا ۶ گرم) به صورت خوراکی مصرف کرد.
اسانس:  هیچ اسانسی را نباید به طور مستقیم به صورت خوراکی و یا موضعی مصرف نمود. اسانس ها باید به وسیله روغن های مایع گیاهی رقیق شوند. اکثر اسانس ها باید حداقل به نسبت ۱ بر ۲۰ رقیق شوند تا عوارض جانبی نداشته باشند.
سمیت: گلبرگ، گلاب و اسانس گل سرخ در حد مصرف دارویی و خوراکی دارای عارضه جانبی نمی باشد.
مهم ترین اثرات گزارش شده گلبرگ ها و گلاب
ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش دهنده میل جنسی، ضدکرم آسکاریس، قابض، ضدنفخ، مقوی قلب، خلط آور، ملین، مسهل، مقوی معده، مقوی اعصاب، ضدکرم، ضدزخم و اشتهاآور است.

 گلاب
گلاب یکی از بهترین محصولات جایگزین اسانس روز است که با تقطیر گلبرگ های انواع گلسرخ به همراه آب به دست می آید. این ماده جهت سلامت و بهداشت پوست و ضدعفونی کردن چشم بسیار سودمند می باشد. البته نوعی گلاب وجود دارد که سه بار تقطیر می شود و به نام «تری پل روزواتر» معروف است که ضدعفونی کننده و مقوی بسیار خوبی برای پوست می باشد. همچنین ضدعفونی کننده ای قوی و مناسب برای چشم است.
گلاب ضدالتهاب، خنک کننده و نرم کننده  پوست می باشد. همچنین دارای خاصیت ضدمیکروب و تا حدی قابض است؛ به همین دلیل از قدیم در فرآورده های مربوط به پوست از گلاب استفاده می شده است. اسانس روز را نیز با روغن های طبیعی یا مخلوط با الکل ها و یا اسانس های دیگر گیاهان به عنوان فرآورده های پوستی استفاده می کنند. باوجودی که همیشه در مورد نزدیک شدن و تماس اسانس ها با چشم هشدار داده می شود، گلاب به عنوان شستشوی چشم و رفع خستگی و تازگی آن می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

مهم ترین اثرات گزارش شده
ضد درد، ضد اسهال، ضد اکسیدان، ملین، ادرارآور، کاهش دهنده قند خون، مسهل، مهارکننده لیپوکسی ژناز، مقوی اعصاب، و ضد کرم است.

گل نسترن
ویتامین C یک مکمل غذایی است و به عنوان ضد اسکوربوتیک مصرف می شود. برای جبران کمبود این ویتامین می توان از میوه گل نسترن استفاده کرد. متأسفانه چون ممکن است مقدار زیادی از ویتامین C هنگام خشک کردن و یا تهیه محصول از میوه گل سرخ از بین برود، مقداری ویتامین C مصنوعی به این محصولات اضافه می شود که روی بسته بندی آنها ذ کر نمی گردد. در صورتی که میوه این گیاه به صورت تازه مصرف شود، دارای مقدار زیادی ویتامین است که مستقیماً جذب بدن می شود. میوه گل نسترن ادرارآور و مسهل است و از آن برای کاهش تشنگی، کاهش التهاب معده و نیز به عنوان طعم دهنده و همچنین، تهیه مربا استفاده می شود.مسهل بودن این گیاه به خاطر اسید مالیک، اسید سیتریک، گلوکزیدهای پورگاتیو، مانند مولتی فلورین A و B1 ، و پکتین موجود در آن است.
سمیت و عوارض جانبی
مصرف خوراکی میوه گل نسترن هیچ گونه مسمومیتی ایجاد نمی کند و ۱۰۰ گرم از آن حاوی بیش از ۱۲۰۰ میلی گرم ویتامین C می باشد. مصرف مقادیر کم آن هیچ عارضه ای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی آن هم گزارشی ارائه نشده است. در کتب اروپایی، مانند کمیسیون E، عوارض مصرف مقدار زیاد این میوه ناشناخته گزارش شده است.البته کارگرانی که به طور مداوم در معرض میوه های گل نسترن هستند، ممکن است دچار حساسیت و مشکلات تنفسی شوند. بعضی از این عوارض در واقع، حساسیت نیستند، بلکه پرزهای ریز میوه گل نسترن هستند که مانند پشم شیشه بر روی پوست تحریکات مکانیکی پوستی ایجاد می کنند.
طریقه و میزان مصرف
۱ تا ۳ قاشق میوه خردشده را در آب جوش ریخته و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می گذاریم به همان حال بماند؛ سپس آن را صاف و مصرف می کنیم. این مقدار را می توان روزی سه بار تکرار کرد. میزان مصرف می تواند بر حسب وزن تا روزی ۱۲ گرم باشد.

 کاسنی   

مواد محلول در آب کاسنی دارای خواص تسکین دهنده سیستم عصبی مرکزی و اثرات آنتاگوتیست قهوه و چای را دارد. به احتمال زیاد لاکتوسین و مشتقات وابسته آن موجب اثرات مسکن کاسنی می باشند. الیگوساکاریدهای متعدد موجود در کاسنیبه عنوان«پروبیوتیک»های داخلی عمل می کنند که باعث تخمیرهای متعدد در سیستم روده می شوند. این گونه فعالیت های میکروبی در روده اهمیت بسیار زیادی برای سلامت سیستم روده ای – معده ای دارند.
در بعضی نقاط دنیا ریشه و برگ کاسنی مانند سبزیجات مصرف می شود. ریشه های کاسنی پس از بو دادن، مانند قهوه برای نوشیدن استفاده می شود. کاسنی همچنین مسکن و مقوی قلب است. اینولین و ترکیبات وابسته موجود در ریشه کاسنی می توانند از یبوست جلوگیری کنند. از دیگر اثرات مهم کاسنی می توان ضد اسهال، ضد سرطان و اشتهاآور بودن آن را نام برد.
طریقه و میزان مصرف
روزانه ۳ تا ۵ گرم پودر ریشه در ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیلیتر آب میل شود. همچنین می توان معادل ۱۰ گرم (دو قاشق غذاخوری) از برگ و ساقه و گل کاسنی را خرد یا له کرد و با یک لیوان آب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشاند و پس از صاف کردن مصرف نمود. اینجوشانده را می توان با کمی شکر، نبات یا عسل شیرین کرد و روزی یک تا دو نوبت از آن خورد.
عوارض جانبی
تماس با گیاه کاسنی ممکن است باعث درماتیت شود.
احتیاط
افرادی که سنگ کلیه دارند باید با مشورت پزشک از کاسنی استفاده کنند.
مهمترین اثرات گزارش شده
ضد باکتری، صفراآور، ضد التهاب، ضد موتاژن، ضد نفخ، مقوی قلب، ملین، مسهل، ادرارآور، هضم کننده، شیرافزا، محافظ کبد، کاهش دهنده کلسترول، مسکن، تقویت کننده معده، تقویت کننده اعصاب و کاهش دهنده قندخون.
نکات قابل توجه
۱- بهترین ریشه  کاسنی برای مصرف، ریشه گیاه یکساله است، زیرا ریشه در سال های بعد ضخیم و چوبی می شود.
۲- کاسنی گونه های مختلفی دارد که از همه آنها استفاده می کنند. این گونه ها ممکن است از نظر رنگ گل و یا شکل برگها با هم متفاوت باشند.
۳- برگهای کاسنی را باید در تابستان چید تا هم رشد کافی کرده باشند و هم به گیاه آسیب نرسد. همچنین، نباید همه برگ ها را چید.
۴- کاسنی را می توان با دانه آن کاشت. زمینی که کاسنی در آن کشت می شود باید دارای رطوبت کافی باشد و بهتر است کشت آن در اردیبهشت ماه صورت گیرد.
۵- کاسنی از قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان گیاهی مفید برای کبد مشهور بوده است. همچنین، از این گیاه برای درمان قولنج های کبدی، یرقان، نارسایی های کبد و به عنوان صفراآور استفاده می کردند و در حال حاضر نیز برای رفع مشکلات کبدمصرف زیادی در جهان دارد.
۶- بسیاری از اثرات کاسنی، بخصوص در مشکلات کبدی، مربوط به ترکیبات سنگینی است که این ترکیبات در عرق کاسنیوجود ندارد و در عصاره و یا فرآورده هایی مانند جوشانده آن وجود دارد؛ لذا عرق کاسنی موجود در بازار اکثر خواص ذکر شده در این کتاب را ندارد و باید از فرآوردههای صنعتی و یا جوشانده آن استفاده کرد.